Viikolla 37 09 HHR aloitti multikulttuurisen koulutusohjelmansa yhteistyössä HNMKY:n kanssa. Teemana on ‘ohjaaminen monikulttuurisen opetuksen kautta’. Ohjelma on suunnattu 09HHR:n ja HNMKY:n valmentajille ja ohjaajille. Tavoitteena on parantaa ja antaa työkaluja työntekijöille jotka ohjaavat monikulttuurisia ryhmiä. Koulutus perustuu ohjatulle keskustelulle, luennoille ja järjestöjen kokemuksiin perustuville toimiville työtavoille.

Ohjelma koostuu neljästä koulutuspäivästä ja kotitehtävistä. Ensimmäinen koulutuspäivä pidettiin 15.9.2011 Hotelli Arthurin tiloissa Helsingissä. 14 osallistujaa tapasivat aamupalalla, minkä jälkeen siirryttiin kokoustiloihin päivän ohjelmaa varten. Ensimmäinen neljän tunnin tapaaminen perustui sosiaalistensuhteiden luomiseen ja miten kohdata uusi ihminen, jonka kanssa pystyisi aloittamaan avoimen ja rakentavan suhteen. Jyrki Eräkorpi HNMKY:n sosiaalisen vahvistamisen toiminnanjohtaja toimi päivän pääkouluttajana ja sai erinomaisen palautteen koulutukseen osallistuneilta.

Seuraava koulutuspäivä on marraskuussa. Päivän teemana on ‘valmentajat roolimalleina: miten hallita ryhmää ja useita eri persoonallisuuksia’. Kouluttajina toimii Nuran Bedretdin, Olsi Marko sekä yllätysvierailija.

Categories: News