Helsingin Viikinmäen ja Pihlajiston kouluilla järjestettiin torstaina 22.11 Unelmien koulupäivä, jossa oppilaat pääsivät vaikuttamaan koulupäivän sisältöön. Oppilaat pääsivät valitsemaan koulupäivän sisällön useiden vaihtoehtojen joukosta, joista suosikkeina ja päivään valikoituneina olivat tanssi, pomppulinna, sumopaini, whack-a-mole, lautapelit sekä disco 

09 Helsinki Human Rights oli mukana ulkopuolisena toimijana Unelmien koulupäivä –tapahtumassa. Säätiön tanssiopettajat Jan Eeken ja Hozan Omar opettivat päivän aikana useille koululaisille breakdancea, hip hopia ja poppingia sekä Viikinmäen että Pihlajiston kouluilla. Viikinmäellä lapsia tanssittanut Jan Eeken oli todella innoissaan päästyään opettamaan lapsille uusia taitoja ja elämänarvoja. Jan toteaa, että ”On hienoa päästä ulkopuolisena mukaan tuomaan oma juttu sisään, ilman että vastaanottajat olisivat entuudestaan tuttuja”. Hänen mielestään tärkein asia on ottaa lapset osalliseksi, jotta lapsille tulee siitä sellainen olo, että heidänkin sanoillaan on merkitystä. 

Lapset ottivat tanssinopetuksen hienosti vastaan. Jokainen osallistuja oli täysillä mukana opetuksessa, eikä kukaan ujostellut esittää omia tyylinäytteitään tanssiringissä. Opetuksessa oli tarkoituksena tuoda katutanssin elementit tutuiksi lapsille, mutta tämän lisäksi lasten omaksi suosikiksi nousivat Fortnite-pelissä esiintyvät tanssit, joita he saivat lopuksi valita ja esittää. 

Viikinmäellä oltiin todella tyytyväisiä päivän kulkuun. Saamamme palautteen mukaan oli todella ilahduttavaa nähdä, kuinka innoissaan lapset ottivat tanssitunnit vastaan. 09 HHR oli koululle entuudestaan tuttu ja turvallinen toimija, joka myös vaikutti päätökseen pyytää säätiö mukaan tuottamaan sisältöä Unelmien Koulupäivään. 

 

Artikkelin on kirjoittanut työharjoitteluaan säätiössä suorittava sosionomiopiskelija Ville Luhtaranta.

Categories: Uutiset