09 Helsinki Human Rights kesäleirit olivat täysosuma. Lapsia osallistui ennätyksellisesti yli 100 Malmin ja Vesalan leireille. Sää oli ensimmäistä kertaa 09HHR leirihistoriassa täysin sateeton: Tämän lisäksi uudet retkikohteet Vanhankaupungin suvannon kalaretki ja Espoon Ison Omenan tanssiretki loivat myös onnistunutta vaihtelua leiriarkeen.
Malmin toiminnallinen kohtaamispaikan kesäleiri (MPH ja Pukinmäen urheilupuisto)

Ryhmäytymistä Malmilla

Malmin kesäleiri pidettiin heti koulujen päättymisen jälkeen 4-8.6 ja 11-15.6 klo 10:30-16:00 välisenä aikana. Käynnistimme viikot Malmin palloiluhallilta ryhmäytysleikeillä ja leikkimielisillä joukkuepeleillä, jonka jälkeen leiriläiset suuntasivat kohti Traktorin leikkipuistoa Helsingin kaupungin tarjoamaan puistoruokailuun. Sieltä matka jatkui Pukinmäen urheilupuistoon, missä vietimme loppupäivän erilaisten leikkien ja pelien parissa. Aarteen metsästys, vesisota, jalkapallo, koripallo, piiloinen, sekä erilaiset yleisurheilut, kuten pituus- ja korkeushyppy, keihäänheitto sekä kuulantyöntö tulivat kaikille tutuiksi viikon aikana.

Tämän vuoden yhden päivän retkikohteemme molemmilla viikoilla oli Vanhan

Onkimassa Vanhankaupungin suvanossa

kaupungin suvanto Viikissä, jossa olimme onkimassa kalaa. Onnistuimme tämän retken myötä mahdollistamaan ainakin 5-10:lle lapselle ensikosketuksen onkimiseen ja kalan saantiin.

Leiriläisiä oli ennätysmäärä tänä kesänä, yhteensä 57 lasta.

Leireille osallistui myös 15 ohjaajaa joista 12 yhdeksäsluokkalaista kesätyöntekijää, jotka palkkasimme Helsingin kaupungin kesäsetelillä töihin kahdeksi viikoksi. Kesätyöntekijät onnistuivat yli odotustemme lasten kanssa. He loivat rentoa ja välitöntä tunnelmaa leirien ajaksi sekä osoittivat kykyä olla läsnä ja ohjata lapsiryhmiä. ISO PEUKKU KAIKILLE OHJAAJILLE sekä Helsingin tarjoamalle puistolounaalle ja Arlan tarjoamille välipalajugurteille.

Vesalan kesäleiri (Vesalan Nuorisotalo)

Yhteinen vesisota Pukinmäessä


Vesalan tanssileireillä on kahden viikon ajan tanssittu, pelailtu, leikitty ja taiteiltu sekä nuorisotalon tiloissa, että se lähiympäristössä. Mukaan leiriviikoille on mahtunut myös retket Pukinmäen urheilupuistoon ja Espoon Isoon Omenaan. Pukinmäessä leiriläiset osallistuivat yhdessä 09HHR Malmin leiriläisten ja Barretosien kanssa yhteiseen vesisotaan.
Espoossa lapset ja nuoret pääsivät esittämään leirien aikana harjoittelemansa esityksen Ison Omenan Kohtaamossa järjestettyjen tanssipajojen yhteydessä.

Molemmille leiriviikoille otettiin 25 osallistujaa ja ensimmäinen leiriviikko täyttyikin nopeasti. Mahdollisuutena oli halutessaan osallistua myös toi

selle tanssileiriviikolle. Ohjelma vaihteli viikkojen välillä. Lapsien ohjaajina on ollut kolme tanssiohjaajaa sekä neljä kesätyöntekijää muun henkilökunnan lisäksi.

Vesalan tanssileirien ruokailut mahdollistuivat Kodin kuvalehden ja me-talojen yhteistyönä. Kodin kuvalehti on ollut innoittamassa eri tavarantoimittajia ruoan toimituksessa ympäri Etelä-Suomea pyörineille kesäleireille. Vesalaan ruokaa on ollut toimittamassa Arla, Chiquita, Kokkikartano, Pågen ja Veikko Laine. Kodin kuvalehti kävi myös tekemässä jutun kesäleiristä toisen viikon aikana. Iso kiitos yhteistyökumppaneille!

Loppukesän 09HHR avoin toiminta 

Avointa toimintaa Pukinmäessä

09 HHR:n avoin toiminta jatkuu koko kesän. Kesäkuun loppuun Pukinmäen urheilupuistossa järjestetään kaikille avointa toimintaa arkisin kello 12-17. Vesalassa Nuorisotalon tiloissa (Tuukkalankuja 4) on avointa toimintaa läpi heinäkuun (2.7.-31.7.) kello 10-15. Avoimeen toimintaan saa vapaasti tulla pelaamaan ja viettämään aikaa muiden kanssa. Avoin toiminta ei vaadi erillistä ilmoittautumista. Ota kaveritkin mukaan!

Categories: Uutiset