DM musiikkitalo 2

09HHR Difference Maker09 Helsinki Human Rights -säätiön Difference Makers tanssiryhmä valittiin keväällä 2015, osaksi Helsingin kaupunginorkesterin Sammon taonta –konsertti produktiota. Kapellimestarina toimi nuori tähti, Klaus Mäkelä.

09 Helsinki Human Rights -säätiön Difference Makers tanssiryhmä valittiin keväällä 2015, osaksi Helsingin kaupunginorkesterin Sammon taonta –konsertti produktiota. Kapellimestarina toimi nuori tähti, Klaus Mäkelä.

Harjoittelujakso aloitettiin syyskuussa 2015. DM ryhmän omat ohjaajat Ramona Panula ja Andrii Gregul kantoivat vastuun nuorten tanssijoiden harjoituksista. Koreografi Sara Hirn vastasin teoksen kokonaisuudesta. Syyskuussa Difference Makers –ryhmä pääsi myös tutustumaan Musiikkitaloon, sekä tapaamaan Sammon taonta – konserttiproduktion työryhmää.

Viimeinen harjoitteluviikko pidettiin Musiikkitalolla. Vihdoin kaikki tanssijat pääsivät tapaamaan toisensa. Kokemus oli huikea ja työskentelytavat ammattimaiset. Päivät olivat erittäin pitkiä ja intensiivisiä. Kaikesta huolimatta lapset, nuoret ja ohjaajat selviytyivät viikosta erittäin hyvin.

Sammon taonta -konsertti on osa Musiikkitalon KUULE!-yleisötyötä. Produktioon valittiin ryhmä nuoria jotka sävelsivät osan konsertin teoksista. Näihin teoksiin Difference Makers ja Kruunuhaan yläasteen tanssijat pääsivät luomaan omia koreografioitaan. Kaiken kaikkiaan tanssijoita, 6-17 vuotiaita lapsia ja nuoria oli 50 kappaletta.

Harjoitteluviikko huipentui konserttiin, joka pidettiin kyseisen viikon perjantaina, 11.3.2016. Kaikkia jännitti ”mitä jos putoaa lavalta tai törmää orkesterin soittimiin?” Kauhukuvat vilisivät myös ohjaajien silmissä ”olemmeko me sittenkään valmiita, onko tämä tarpeeksi hyvä?” H-hetki koitti ja niin lapset kuin aikuisetkin suoriutuivat konsertista upeasti. Monien kiitosten ja aplodien saattelemana, oli helppoa päättää produktio hymy huulilla.

IMG_0262

Sammon taonta konsertin tanssiesitys

09HHR Difference Makers breiktanssiryhmä perustettiin vasta vuosi sitten. Kuluneen vuoden aikana, ovat lapset kehittyneet rohkeiksi ja itsenäisiksi tanssijoiksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ryhmä työskenteli klassiseen musiikkiin ja balettitanssijoiden kanssa. Tällainen rajojen rikkominen on haasteellista jopa ammatti breikkareille.

Seuraavan päivän Helsingin Sanomissa, Yle uutisissa sekä Huvudstadsbladetissa, Sammon taonta -konsertti sai erinomaiset arvostelut.

 

Categories: Uutiset