Torstaina 15.1.2015 Malmin palloiluhallilla oli vipinää kun Tapanilan ala-asteen iltapäiväkerhon lapset tulivat liikkumaan ja leikkimään. Teijo Perälä, HNMKY:stä, vastaa iltapäiväkerhon ohjaamisesta. Hän kertoi, että reissu Malmille oli kuin ’retki’. ”Kerhossa käy pääosin 1-2 luokkalaisia lapsia. Kävelimme tänne koululta ja söimme välipalaa kahviossa. Sen jälkeen lähdimme liikkumaan ja leikkimään. Malmilla on todella monipuoliset tilat sekä hyvät olosuhteet toteuttaa liikunnallista toimintaa. Välineistö on kattava ja liikkumiseen on paljon tilaa mikä on lapsille tärkeää. Lisäksi tilaa pystyy jakamaan joten lapset voivat tehdä erilaisia toimintoja.” Iltapäivällä kaikki kentät olivatkin käytössä kun yhdellä pelattiin korista, toisella tehtiin temppuja ja kolmannella pelattiin jalkapalloa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lapset temppujen temmellyksessä.

Perälä kertoo olevansa huolissansa lasten riittävästä liikkumisesta. ”Nykyään lapsilla ei ole mielikuvitusta kuten ennen. On vaikeampi aktivoitua itse ja kehitellä tekemistä. Tärkeää on tarjota lapsille ohjattua liikuntaa ja antaa eväitä omatoimiseen tekemiseen. Myös aikuisen osallisuus on tärkeässä roolissa – lapset tykkäväät kun aikuiset heittäytyvät mukaan leikkeihin ja peleihin.” Malmin iltapäivätoiminta huipentui ip kerhon ja 09:n väliseen futsal-otteluun. Kentällä kävi tohina kun palloa yritettiin saada vastustajan maaliin, vaihtopenkiltä kuuluivat kannustushuudot. Jännittävä, huikea ja hauska ottelu päättyi 3-3- tilanteeseen. Ottelun jälkeen iltapäiväkerholaiset lähtivät kotiin, mutta Perälä lupasi, että uudestaan tullaan. ”Tarkoituksena olisi käydä säännöllisesti Malmilla kevään aikana.”

Jos kiinnostuitte ja haluaisitte tulla vierailulle Malmin palloiluhallille, ottakaa yhteyttä toiminnanohjaaja Mishel Odehiin (+358 45 3105335/mishel.odeh(at)09hhr.fi)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Futsalin vauhdissa.

Categories: Uutiset